Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ellentmondó vélemények Kínáról!

2008.05.18

A Kommunista Munkáspárt és a Baloldali Front véleménye Kínáról.

 

Már több mint egy éve rendszeresen fórumozok a myVIP rendszerben, és ez alatt megalapítottam ott a Munkáspárt 2006 klubot, és csatlakoztam a Kommunista klubhoz is. E klubok fórumaiba rendszeresen írnak MKMP tagok, és a Baloldali Front néhány tagja is.

 

Az utóbbi időkben Kína és Tibet volt a téma, és meghökkenve tapasztaltam, hogy azok, akik az ún. „Kommunista Munkáspárt” tagjai vagy szimpatizánsai nem is annyira kommunisták, mint amennyire korábban vallották magukat. Ez persze már korábban is tudtam, de több emberről ekkor vált számomra teljesen nyilvánossá, hogy tényleg csak álkommunisták, és a jobboldal szekértolói, sőt a vallási szeparatizmus pártolói is.

 

Hogy miből is gondolom? Mert a Kínai Népköztársaságot teljes mértékben elítélték, és mint a lehető legrosszabbat állították be a fórum olvasói számára – mint a jobboldali és a neoliberális média. Többek között azt írták, hogy „Kínának […] nincs igaza.” és „a kínai kormány rossz”.

 

A kínai médiát elfogultnak állították be, mikor a Tibeti bűncselekményekről tájékoztató híreket linkeltem be: „Jah, a. cn domain-kiterjesztés alapján biztos nem elfogult” – ezzel utalva rá, hogy a kínai média elfogult, számukra túlságosan is kommunista információforrás, így nem kérnek belőle.

 

Továbbá vallási szempontból is megpróbálták elhitetni a fórum olvasóival, hogy Tibet és Kína együttműködése lehetetlen, mert „kínaiak konfuciánusok, a tibetiek buddhisták voltak világéletükben.”. De hát egy igazi kommunista nem a vallás alapján ítél meg a népeket.

 

Ezen túl, mikor a kínai fejlesztések mellett érveltem, mindössze annyi mondanivalójuk volt, hogy nyugtázták érveimet. Ami pedig a mágnesvasút megvalósítását illeti, egyszerűen propaganda-beruházásnak minősítették.

 

Ráadásul a Szerbia-Koszovó viszonnyal próbálták meg egy platformra helyezni a Tibet-Kína viszonyt, noha mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Szerbia-Koszovó viszonyát a nacionalizmus és a gyűlölet motiválja, de a kínai és a tibeti nép jól megvan egymással. Együtt haladnak egy új típusú szocializmus felé. Nyilvánvaló, hogy mind ez nem tetszik a Lámának, a szeparatistáknak, jobboldaliaknak és liberálisoknak. De hát, miért is tetszene a burzsoáziának az, ha egy elmaradott nép a fejlődés útjára lép?

 

De ez még mind semmi! Az ember azt gondolná, hogy ez a két ember egy mezei tag, vagy szimpatizáns, akinek halvány gőze sincs az MKMP és a Baloldali Front ideológiai nézeteiről, és politikai hovatartozásáról. (igaz, nem nagyon lehet már kiigazodni rajtuk, hiszen náluk kabátváltósabb pártot nem sokat lehet találni). De nem! Ez a két személy, Huszár Gábor és Tóth Dániel a Baloldali Front Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vezetője. Hiába próbálnák tagadni ezt a tényt – az Interneten sok minden fönt marad. Ez is. És azt sem tudja a Thürmer-féle csoport letagadni, hogy közéjük való, mivel az általuk kiadott „A Szabadság” nevű újság 2008. március 13-ai számának 4. oldalának alján ott van feketén-fehéren nevük, mint a Baloldali Front két Borsod megyei vezetője. Vajon gondolták-e a kínai elvtársak, mikor az MKMP rendezvényein megjelentek és elvtársi beszélgetést folytattak, hogy kígyót melengetnek a keblükön? (Kovács Máté)

 

            Polgár, 2008. május 18.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.