Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Forradalom? Ellenforradalom?

Cikkek

1956-ról, szemérmesség nélkül ! 8.rész.

2009.07.28

Az 56-os események során talán Mansfeld Pérter az a személy, akit a leg következetesebben használ fel a rendszerváltó politika az emberek, különösen a fiatalság megtévesztésére. Ebből a mindenre elszánt csavargóból hőst kreáltak, szobrokat állítottak neki. De ha a fiatalság megismerhetné, hogy valójában kit állítottak példaképül elé, el szörnyűlködne és rá jönne, hogy milyen csúfúl át verte a szélhámos politika. Olvassátok el fiatalok, rá fogtok jönni, hogy valójában ki is volt ez a Mansfeld Péter és társai, kik is voltak az un. "pesti srácok." 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Forradalom? Ellenforradalom? | Hozzászólások: 4

1956-ról, szemérmesség nélkül! (7. Rész.)

2009.01.13

Ebben a részben főleg Mindszenty bíborosnak a jobb és a baloldali politikához való viszonyát, az 1956-os magyar tragédiában játszott szerepét, a kialakult helyzet miatti felelősségét írjuk le. Ezt most is, mint a korábbi részekben az illető személyiségi jegyei alapján tesszük, mivel úgy ítéljük meg, hogy egy dologhoz, nevezetesen a politikához való viszonyát nagy mértékben befolyásolja származása, neveltetése,  általános emberi mentalitása.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Forradalom? Ellenforradalom? | Hozzászólások: 1

1956-ról, szemérmesség nélkül! (6. Rész.)

2008.12.21

Ebben a részben a fontosabb felkelő-parancsnokokat mutatjuk be, akik szintén jelentős szerepet játszottak a főváros vértengerré változtatásában, a tömegmészárlásban. Ezekből az emberekből a rendszerváltó politika hőst kreált, holott közönséges gyilkosok voltak. De valójában az egész rendszerváltás ilyen mondvacsinált politikai mesékre épült, becsapva ezzel a hiszékeny állampolgárok nagy részét.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Forradalom? Ellenforradalom? | Hozzászólások: 12

1956-ról, szemérmesség nélkül! (5. Rész.)

2008.12.08

Az ötödik részben folytatjuk a szemlélyiségek bemutatását az 1956-os események kapcsán. A főszereplőket, (Nagy Imrét, Maléter Pált) már ismerjük. De nagyon fontos volt a második vonalban lévők szerepe is az események alakulása miatt. Ebben a részben különösen érdekes a "forradalom"-"ellenforradalom" ellentétpárok többszöri találkozása. S ez a kettősség a mai napig meg van. A köztudatban nem egységesült ez a fogalom, bermennyire is erőlteti a rendszerváltó politika a "forradalom" szóhasználatát.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Forradalom? Ellenforradalom? | Hozzászólások: 1

1956-ról, szemérmesség nélkül! (4. Rész.)

2008.12.06

Ebben a részben egy másik meghatározó személyiség 1956-ban viselt dolgait írjuk le. Vagyis Maléter Pálról van szó. Roppant furcsa egyén volt ő. Egyszerre munkált benne a múlt, a polgári származás, és a jelen, a kommunista mivolt. Döntéseire egyszerűen nincs magyarázat. De, hogy a lehető legrosszabb döntést választotta, az biztos. Ő hősként és honvédelmi miniszterként is végezhette volna, ha nem paktál le a csőcselék vezéreivel. Ha előre tudja, hogy mi vár rá, biztos, hogy a másik utat választja.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Forradalom? Ellenforradalom? | Hozzászólások: 5

1956-ról, szemérmesség nélkül! (3. Rész.)

2008.12.05

Elkészült az 1956-ról szóló sorozat harmadik része. Ebben Nagy Imre jellembeli tulajdonságait írjuk le, különös tekintettel a Szovjetunióban viselt dolgairól és az 56-os cselekedeteiről. Jól érzékelhető az a különbség, ami Nagy Imre valóságos énje és a jelenleg beállított egója között van.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Forradalom? Ellenforradalom? | Hozzászólások: 0

1956-ról, szemérmesség nélkül! (2. Rész.)

2008.10.29

Folytatjuk az 1956-os magyarországi események hiteles bemutatását. Ebben a részben két első ember minősíti ellenforradalomnak a történteket, Nagy Imre és Kádár János. Emiatt senkinek sincs joga másként minősíteni, mert aki ezt teszi, az történelmet hamisít.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Forradalom? Ellenforradalom? | Hozzászólások: 3

1956-ról, szemérmesség nélkül! (1. Rész.)

2008.10.29

A rendszerváltó politika középpontjában állt 1956 másként való beállítása. Azt akarják belesulykolni a közvéleménybe, hogy szabadságharc volt. Olyan, mint 1848-ban. Ez nem más, mint a történelem meghamisítása, a tömegek félrevezetése. Ezért a kommunista típusú pártoknak kell ezt a szándékot megakadályozni, az igazság hiteles bemutatásával. Ezt a kezdő lépést mi most megtesszük, és egy sorozatot indítunk el, annak reményében, hogy mások is csatlakoznak hozzánk, és közösen libbentsük fel az igazság fátylát 1956 történelmi jelentőségével  és igazságával kapcsolatban.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Forradalom? Ellenforradalom? | Hozzászólások: 4