Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orbán lejárató beszéde!

2008.02.29

Orbán Viktor Szlovákiában járt csütörtökön, és úgy viselkedett, ahogy szokott. Tőle nem szokatlan az olyan kijelentés, hogy Magyarországon puccs van, amelyet a kormány, a parlament és saját népe ellen követ el. Ezt a FIDESZ elnöke egy losonci konferencián jelentette ki. Mindössze húsz perc állt a rendelkezésére, a Jövő hídjai  elnevezésű konferencián és ezt a kevés időt is arra használta fel, hogy gyűlöletet keltsen saját kormánya ellen. Határozottan állította, hogy a magyar kormány titkosított, hosszútávú szerződést kötött Oroszországgal, az egész XXI. századot és a Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó energiakérdésben.

Ezt követően egy újabb lejárató mondat következett. Még akad teendő az előző rendszerből itt maradt romok , kártékony, rossz politikai reflexek és mentalitások eltakarításában, nemcsak Szlovákiában, de Magyarországon is. Az elnök úr ezzel a mondatával nemcsak a magyar népet járatta le, hanem beavatkozott Szlovákia belügyeibe is, mivel azzal vádolta őket, hogy még ők sem takarították el az előző rendszerből hátramaradt romokat. 

Azonban a FIDESZ elnöke nem mondható következetes embernek. Megállapításaiban némi össze-visszaság tapasztalható. Ugyan ezen a konferencián kijelenti, hogy az Európai Unió a lakosságot nem szembe állítja, hanem egymás mellé partnerként. Ha összehasonlítjuk ezt a kijelentést és mind azokat korholó szavakat, amelyeket saját országáról és Szlovákiáról kijelentett, abból az szűrhető le, hogy ő éppen az ellenkezőjét teszi, mint amit az Európai Unióról dícséretként mondott el. Az elnök úr éppen szembe állítja és nem egymás mellé prtnerként a szlovákiai magyarokat,  saját magyarjainkkal. Ahova megy mindenütt a konfrontáció lehetőségeit keresi és nem a partnerséget. A hazai parlamentből kiparancsolja párttársait, ha a miniszterelnök beszél és pulikutya módjára követi őt a KDNP is. Miféle partnerségről beszél Szlovákiában az elnök úr? S ha úgy látja, hogy az Európai Unió nem szembe állítja a lakosságot, akkor az elnök úr miért cselekszi ennek az ellenkezőjét? Vagy ha számára ez a politikai magatartás az elfogadható, akkor mit keres a pártja az Európa Parlamentben, mivel ott partnerségről, összefogásról és nem folyamatos konfrontációról és szembenállásról van szó? Erre kellene már rádöbbennie annak a sok szemellenzős követőinek. Kinyílhatna végre a szemük, hogy lássanak is. De sajnos a hatalom utáni mérhetetlen vágy inkább elvakít, minthogy a tisztánlátást segítené. (Mihély J.) 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A kis Napóleon!

(Proletár., 2008.03.03 07:45)

Azt mondják, hogy a kisemberek hajlamosabbak az erőszakra, minta a magasabbak. Ugyanis a kicsiknek - alacsonyságuk miatt - van egy kisebbségi komplexusuk. Ezt akarják diktátori magatartásukkal ellensúlyozni, mint ahogyan Napóleon is tette annak idején. Viktor sem tekinthető egy daliának, a szája viszont egy óriáséval felér. Beszél fűt-fát, az már nem is érdekli, hogy igaz -e vagy sem, de mondja, mert nem tudja elviselni, hogy kiesett az alma és a jogar a kezéből,leesett a korona a fejéről. Ezért királyi pozíció helyet most éppen kiskirályt játszik. Lehet, hogy ő jól szórakozik ezen, a nép azonban már unja a vele való szórakozást.

Debrecen

(Sándor, 2008.03.02 17:05)

Óh!Az elnök úr feledékeny!
Ki erőszakolta meg a demokratikus alapjogokat,amikor többségével élve a háromhetenkénti parlamenti ülést bevezette.Vagy emlékeztek erre a mondatára: van élet ellenzék nélkül is ! Vagyis tehetnek akármit az akarata ellenére,ugyis megcsinálja.Vagy a kihelyezett kormányülések akárhol,feljegyzés és jegyzőkönyvek nélkül.Ügyes ugye!Így nem lehet a döntésekért felelőst megtalálni /Grippen űgy/.Hol maradt 56 szellemisége,amikor a koronát bevitte a parlamentbe.Ki dobálta ki elődjének még a karosszékét is és csináltatot újat milliókért.A Sándor palotát reményei szerint magának szerette volna,de ebben megakadályozta a választás.Jogász létére a törvényeket úgy magyarázza,ahogy neki tetszik.S mit tesz a kampány során? Valótlanságokkal szítja a hangulatot,mert Neki csak egy célja van,valamilyen módon beülni a hatalomba.S ha nem sikerül ....hát akkor jónapot !