Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az MDF meggyalázta Ságvári Endre emléktábláját!

2008.07.10

            Hajdú-bihari Napló Szerkesztősége részére,

            Debrecen, Dósa nádor tér 10.

 

Tárgy: Közérdekű közlemény.

 

A Magyarországi Munkáspárt 2006 mélységes felháborodását és tiltakozását fejezi ki amiatt, hogy az MDF helyi szervezete 2008. június 8.-án kedden, ünnepélyes letakarási akciót végzett a Vásáry István utca sarkán elhelyezett Ságvári Endre emléktáblájánál, amit később el is távolítottak. Sem az MDF-nek, sem másnak nincs joga a KIMSZ vezetőjének, az antifasiszta harcosnak az emléktábláját önhatalmúlag eltávolítani, sem jogi, sem politikai okokból. A tábla nem az MDF tulajdona, hanem a városé. Ezért a város tulajdonában senki nem tehet kárt. Politikai okokból pedig csak az követ el ilyen tettet, aki pártolja a fasizmust, amit azzal igazol, hogy leszedi a fasizmus elleni harcban életét feláldozó Ságvári Endre emléktábláját.

 

            DEBRECEN, 2008. június 9.

 

 

                                                                                                  Mihály János,

                                                                      a Magyarországi Munkáspárt 2006 megyei elnöke

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nem kötelező velem egyetérteni.

(Antifasisztának!, 2008.07.10 19:38)

Kedves antifasiszta!
Nekem már a cím is szimpatikus. A pártpolitika egy dolog, a fasizmus elleni küzdelem pedig egy másik. A baloldali pártoknak lehet különböző álláspontjuk egyes politikai kérdésekben. Azonban a fasizmus elleni harc közös. Egyet értek azzal, hogy ebben a kérdésben félre kell tenni minden sérelmet, a pártpolitikai különbözőségeket is, és csak egyre, a fasizmus elleni harcra kell koncentrálni. De már az antifasiszta harc is megosztott lett, mert az Antifasiszta Liga (MAL) mellé megalakult az általad is említett Magyar Antifasiszta Liga Szövetség. (MALSZ) Ezek nem egyesítik az erőket, hanem megosztják. Azért erősebb a jobboldal, mert ha a kommunizmus ellen kell összefogni, abban tudnak egységet alkotni. A baloldal még a fasizmus ellenes harcban is megosztott. Szóval ez itt a nagy baj.
Ödvözlettel, Mihály János.

kiegészítés

(antifasiszta, 2008.07.10 15:08)

Még annyit hozzá tennék ,hogy én egy pártnak se vagyok a tagja, csak szimpatizálok a Magyar Kommunista Munkáspárttal

ideiglenes összefogás

(antifasiszta, 2008.07.10 15:00)

Kedves Mihály János, én önnel sok dologban nem értek egyet, de olvastam ,hogy az MKMP hajdú-bihar megyei szervezete kiadott egy tiltakozó közleményt, amiben tiltakozik a helyi MDF akciója ellen, ehhez már csatlakozott a Magyar Antifasiszta Ligaszövetség, ha ehhez csatlakozna a MMP2006 helyi szervezete is, akkor a három társaság, együtt nagyobb erőt képviselne az MDF ellen, ami már nem is Magyar Demokrata Fórum, hanem "Magyar Dühöngők Felekezete"